Loading

Osnovni uslovi za najam vozila:

Vozač mora imati minimum 21 godinu i minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid. Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid i evidencija istih.

Obavezna kreditna kartica kao sredstvo plaćanja depozita ili gotovinski depozit od 200 do 400 eura  u zavisnosti od klase vozila.

Ograničena kilometraža 150 km. važi za maksimum 3 dana najma i odnosi se na teritoriju Srbije.

Za iznajmljivanje duže od 3 dana ograničena kilometraža je 100km po danu. U svakom pojedinačnom slučaju i uz dogovor sa nama, moguće je korigovati kilometražu za određene slučajeve( višemesečni najam, godišnji najam, ugovorni poslovni najam)

DUŽINA NAJMA: Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa).

Vreme preuzimanja i vraćanja vozila mora biti identično. Tolerišemo samo 59 minuta zakašnjenja kod vraćanja vozila. Po isteku prekoraćenja, zaračunavamo novi, dodatni dan najma PLAĆANJE I DEPOZIT

Najam se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (Visa,Dina, Mastercard), gotovinom ili uplatom na račun (pravna lica).

Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Depozit se polaže putem kreditne kartice ili gotovine. Depozit se određuje na osnovu grupe vozila koju je klijent izabrao. PREUZIMANJE I VRAĆANJE VOZILA

Vozilo se može preuzeti i vratiti u našoj poslovnici Bul.Arsenija Čarnojevića 95 ili na aerodromu Nikola Tesla  a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice (hotel, kućna adresa, preduzeće i sl.) uz doplatu 15eura( po srednjem kursu NBS). Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena, uz doplatu 15eura (po srednjem kursu NBS).  Potrebno blagovremeno najaviti ili će biti uračunat dodatni dan iznajmljivanja.

Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila Savetujemo da sa našim službenikom dobro pregledate vozilo.

Vozilo se preuzima sa punim rezervoarom za gorivo, i obavezno se vraća sa punim rezervoarom za gorivo. U slučaju da nije pun rezervoar, naplaćuje se gorivo koje nedostaje i dodatni troškovi od 10 eura (po srednjem kursu NBS).

Troškove goriva koje se potroši u toku najma, putarine, troškove parkiranja, kazne za sve prekršaje koji se dogode za vreme najma , plaća korisnik. LUXIV rent a car zadržava pravo da podatke koje je korisnik ostavio prilikom zaključenja ugovora dostavi nadležnim institucijama i organima  u slučaju da naknadno dobije neku kaznu. Zabranjeno je izdavanje vozila trećim licima, učeće u moto trkama, ili bilo kakvim radnjama izvan redovnog saobraćaja.

U slučaju da je vozilo prilikom preuzimanja-vraćanja vidno isprljano naplaćuje se 5 eura a za isprljanost unutrašnjosti vozila koja ne može biti otklonjena redovnim čišćenjem naplaćuje se  45 eura (po srednjem kursu NBS) . U  slučaju gubitka ključeva ili dokumenata vezana za vozilo naplaćuje se u zavisnosti od modela od 80eura do 240 eura (po srednjem kursu NBS) za ključeve, a za saobraćajnu, tablice 45 eura( po srednjem kursu NBS). Prekoračenje dozvoljene pređene kilometraže naplaćuje se 0,15 eura(po srednjem kursu NBS) po prekoračenom kilometru.

Osiguranje ne važi za probušene i trajno oštećene pneumatike i felne, kartera, i donjeg dela vozila, u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana. U slučaju krađe ključ i dokumenta moraju biti kod klijenta.

Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste nezgoda, krađe i oštećenja.

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i/ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu  osiguranja.

Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

– Odmah da obavesti policiju i LUXIV RENT A CAR o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.

– Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. događaju.

– Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila.

– Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta.

Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje ne važi – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se u ugovor upiše i 1 dodatni vozač, uz odobrenje LUXIV RENT A CАR-a, prilikom preuzimanja vozila.

Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima osiguranje ne važi – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

Sa ovim uslovima je korisnik upoznat i prihvata uslove najma vozila i to potvrđuje svojim potpisom na ugovoru o iznajmljivanju.

Prilikom rezervacije vozila preko interneta obavezno popunite sva polja koja se nalaze na upitu. Kada dobijete potvrdu o rezervaciji i iznos koji treba uplatiti,možete pristupiti plaćanju.

Vaš LUXIV RENT  A CAR